Buitengevelisolatie
Bij Peeters en zoon bent u op de beste plaats voor uw gevelbepleistering
 

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is interessant wanneer spouwmuurisolatie geen afdoende resultaat biedt of wanneer de gevel in slechte staat is. Door de gevel langs de buitenkant te isoleren, krijgt deze een nieuwe look en stijgt de waarde van de woning. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor buitengevelisolatie. Hier ontdek je de voordelen, prijzen en afwerkingsmogelijkheden voor het isoleren van de gevel.

 

Wanneer kiezen voor buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie past men meestal toe wanneer andere isolatiemethoden niet mogelijk zijn of niet tot de gewenste resultaten leiden. Zo kan een spouwmuur bijvoorbeeld te nauw zijn voor isolatie of kunnen er andere problemen met de spouw zijn.

Buitengevelisolatie

Een andere reden om te kiezen voor buitengevelisolatie is een beschadigde gevel. Dit leidt in veel gevallen tot vochtproblemen in de woning. Door de gevel te bedekken met isolatiemateriaal is deze goed beschermd tegen weersinvloeden, behoren problemen met doorslaand vocht tot het verleden en ziet je woning er weer als nieuw uit.

 

 

Hoe wordt buitengevelisolatie aangebracht?

Als isolatiemateriaal gebruikt men meestal kunststof platen van polystyreen hardschuim (XPS). Dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en is goed bestand tegen vocht. De isolatieplaten worden met behulp van een lijmspecie tegen de bestaande gevel aangebracht (eventueel ondersteund door een lichtmetalen frame). Hierna kan men de platen bepleisteren of wordt er een houten structuur op de platen aangebracht waarop de gevelbeplating geschroefd kan worden.

 

Voordelen isoleren via de buitengevel

• De isolatie wordt naadloos aangebracht, dus geen koudebruggen.
• Het comfort in de woning neemt toe.
• Levert een flinke energiebesparing op.
• Geen problemen meer met doorslaand vocht.
• Gevel wordt goed beschermd tegen weersinvloeden.
• Woning gaat er beter uitzien (waardevermeerdering).
• Geen ruimteverlies in de woning (zoals bij binnenisolatie)..

Soorten afwerkingen na buitengevelisolatie

Nadat de buitengevel voorzien is van isolatiemateriaal, moet de gevel opnieuw bezet worden. Men kan daarbij kiezen voor bepleistering, of voor afwerking met steenstrips, houten gevelbekleding of voor een afwerking met metalen of kunststof gevelpanelen.

 

Buitengevelisolatie met crepi

Bepleisteren (crepi)

Een van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om een gevel af te werken is bepleistering. Hiervoor kan men kiezen uit diverse pleistermaterialen. Een veel gebruikt pleistermateriaal is crepi. Afhankelijk van het soort crepi wordt het in een enkele laag of in meerdere lagen op het isolatiemateriaal aangebracht. Het werkt scheuroverbruggend en geeft de woning een moderne toets. Door zijn dunne afwerking is crepi ook prima geschikt bij het renoveren van stadswoningen langs de straatzijde.

Gemaakt door WEBTOPPERS

 .